Форма входу
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Block title



Головна » 2010 » Вересень » 25 » Жирне волосся. Правила догляду.
14:51
Жирне волосся. Правила догляду.

Жирне волосся. Правила догляду

Всім відомі прості правила по догляду за волоссям, але от жирне волосся є справжньою проблемою для сучасної жінки, яка виникає внаслідок підвищеного салоотделенія залоз шкіри голови. Волосся такого типу відрізняються підвищеним блиском, злипаються в окремі пасма, вже після пари годин вони можуть виглядати непривабливо, часто супутньої проблемою буває жирна лупа. Для лікування волосся потрібно не так уже й багато.

До того ж на жирне волосся осідає пил, що робить їх ще й брудними. Але змінити тип волосся не можна, тому залишається використовувати засоби, здатні зробити волосся менш жирними. Такі засоби зменшують виділення шкірного сала, запобігаючи зайвого змащування їм волосся.


Основні правила професійного догляду за жирними волоссям:


   1. При жирному волоссi потрібно скоротити вживання солодкого, кави, алкоголю, жирних продуктів, копченостей. При жирному волоссі дуже корисні вітаміни В і С, плюс вітамінні комплекси, які мiстять залізо і сірку.
   2. Для миття голови використовуйте тільки шампунь для жирного волосся. Не слід втирати шампунь в шкіру, адже тоді сальні залози починають сильніше працювати. Крім шампунів використовуйте народні засоби для жирного волосся.
   3. Існують рекомендації, що жирне волосся треба мити раз на 4-5 днів або ж кожен день. Але краще всього мити їх у міру забруднення. Для вирішення цієї проблеми можна спробувати мити волосся частинами, наприклад, тільки чубок або бічні частини голови.
   4. Не мийте жирне волосся гарячою водою. Використовуйте тільки теплу або прохолодну воду.
   5. Обполіскуйте жирне волосся холодною водою, вона звужує пори і сприяє лікуванню волосся.
   6. При догляді за жирними волоссям користуйтеся масками домашнього приготування.
   7. Якщо волосся жирні біля коріння, то ополіскувачі потрібно наносити тільки на кінці. Але краще всього користуватися супер легкими продуктами у вигляді спрею, які наносять на волосся і вже не змивають.
   8. Як можна рідше при жирному волоссі користуйтеся феном, адже він не лікує волосся. Намагайтеся сушити волосся природним шляхом. Якщо волосся коротке, їх взагалі краще не сушити феном.
   9. При догляді за жирним волоссям не варто освітлювати все волосся, краще робити мелірування. При освітленні волосся стає жорсткими,  краще вбираючи жир.
  10. Фарби для волосся зможуть теж злегка знежирити волосся. Якщо ви не хочете змінювати природний колір волосся, то можна підібрати фарбу того ж відтінку.
  11. Сповільнити засолювання жирного волосся може легка хімічна завивка, але не треба її робити частіше, ніж раз на півроку.
  12. Перед укладанням жирне волосся слід побризкати спеціальним антіжіровим засобом.
  13. Хороші всі прийоми укладання, коли волосся біля коріння не лежать на голові навзнаки. До таких прийомів відносяться легкий начісування або обприскування біля коріння формує спреєм, нахиливши голову.
  14. При догляді за жирним волоссям розчісуйте волосся гребінцем з більш великими і рідкісними зубцями (краще всього роговим - він чудово вбирає жир). Cтарайтесь розчісувати волосся так, щоб не торкатися шкіри, і, тим самим, жир буде менше розноситися по волоссю.
  15. Дуже практично мати коротко підстрижене волосся, яке без зусиль і швидко можна вимити. Вам також підійдуть і зачіски з локонами, тому що вони не дуже щільно прилягають до шкіри голови і менше стикаються з жиром.
  16. При догляді за жирним волоссям варто враховувати і той факт, що волосся, протягом тривалого часу стягнуті гумками, стають ламкими і посіченим. Частіше давайте жирному волоссю відпочинок.

http://womenworld.com.ua
Переглядів: 6088 | Додав: Andijker | Рейтинг: 3.0/11
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: