Форма входу
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Block title



Головна » 2010 » Листопад » 30 » Здорові, блискучі, густі ... навіть взимку!
17:41
Здорові, блискучі, густі ... навіть взимку!

Здорові, блискучі, густі ... навіть взимку!

Уход за волосами зимой   Коли поет чи ліричний прозаїк описує зовнішність красивої жінки, він обов'язково зазначає її очі, руки та волосся. Пишні і блискучі, спадаючі на плечі густими пасмами - таке волосся законна гордість тих, хто вміє за ними доглядати. Роботи прикладати доводиться багато, адже мало кому з жінок таке «багатство» дано від природи!

Минув той чудовий час, коли ми з допомогою трав, соковитих літніх фруктів і плодів піклувалися про своє волосся, живили його енергією, лікували, роблячи блискучим, міцним і красивим. Словом, самі собі піднімали настрій, оглядаючи в дзеркалі свою зачіску. Зміна сезонів не повинна позначатися на догляді за зовнішністю, і в похмурі грудневі дні знайдеться чимало способів оздоровити свої локони, зробити їх привабливими. Зимові премудрості краси легко освоїти кожній жінці.

Щоб волосся було еластичним, блищало і менше сіклося

Для догляду за сухим воллоссям, яке січеться корисна така суміш: риб'ячий жир, рицинова олія, жовток і шампунь для сухого волосся. Змішайте 1 ч. ложку касторової олії і 0,5 ч. ложки риб'ячого жиру, покладіть в емальований посуд і підігрійте на водяній бані. Розділіть волосся на пасма і кінчиками пальців акуратно втирайте масляну суміш у шкіру голови. Надіньте поліетилен, пов'яжіть голову теплою хусткою, і залиште на 15 хвилин. За цей час приготуйте іншу суміш: білок 1 яйця покладiть в керамічний посуд і збийте, додайте 1 ч. ложку шампуню для сухого волосся і знову збийте. Зніміть пов'язку і рівномірно нанесіть на волосся і шкіру голови збиту масу. Залиште на 5 хвилин, потім намочіть волосся теплою водою і вимийте. Обполосніть підкисленою водою (1 ч. ложка лимонної кислоти або столового оцту на таз води).

Робіть хоча б раз на тиждень маску з картоплі. Візьміть дві картоплини середнього розміру, вимийте, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. У окремому посуді збийте 1 жовток, додайте до нього 1 ч. ложку будь-якої рослинної олії, 1 ч. ложку рідкого меду і 1 ч. ложку дрібної солі. Компоненти з'єднайте з картопляною кашкою і ретельно перемішайте. Перед миттям голови розділіть волосся на пасма і нанесіть приготовлену маску на шкіру голови. Залишки розподіліть по всій довжині волосся. Пов'яжіть голову теплим рушником, через 30-40 хвилин вимийте м'яким шампунем для свого типу волосся і обполосніть підкисленою оцтом або лимонною кислотою водою.

Картопля прекрасно підходить для лікування волосся, все залежить від того, що додати до нього. Жирне волосся він позбавляє від підвищеної жирності, а сухі живить і зміцнює. Волосся будь-якого типу після картопляних масок стають блискучими і шовковистим.

Для жирного волосся корисні маски з картоплі з кисляком. Очистіть кілька картоплин і натріть їх на дрібній тертці. Відіжміть 6 ст. ложок картопляного соку, змішайте з 200 мл кислого молока (чим жирніше волосся, тим кисліше повинна бути кисле молоко). Суміш ретельно перемішайте, нанесіть на коріння волосся, залишки розподіліть по всій довжині. Пов'яжіть голову поліетиленом, утеплите рушником. Тримайте маску на волоссі 30 хвилин, потім змийте шампунем для жирного волосся.

Для сухого волосся корисна картопляна маска з жовтком і медом. Натріть дрібно три картоплини середньої величини, відіжміть сік і змішайте з 1 яєчним жовтком і 20 г рідкого меду. Все ретельно перемішайте і нанесіть на вимите і злегка вологе волосся, втираючи в шкіру голови м'якими масажними рухами. Залиште маску на 30 хвилин, змийте теплою водою без шампуню і дайте висохнути без фену.

Щоб позбутися від постійного свербіння шкіри голови і перешкоджати січення кінчиків волосся, робіть хоча б два рази на тиждень яблучну маску, вона дуже добре тонізує шкіру голови. Візьміть велике яблуко. Натріть на дрібній тертці. Перед миттям нанесіть кашку на шкіру голови і волосся. Утепліть голову рушником і потримайте маску 30 хвилин. Після змийте її м'яким шампунем і дайте висохнути природним чином.

Щоб не випадали, а швидко росли

Зміцнити волосся і прискорити їх зростання допоможе маска з суміші тертої моркви і міцного чаю. Візьміть одну сиру моркву середньої величини, очистіть і натріть на дрібній тертці. Морквяну кашку перекладіть в керамічний посуд, додайте 5 крапель касторової олії, 1 ч. ложку сметани або густих вершків і трохи міцної чайної заварки. Все ретельно перемішайте. Перед миттям голови розділіть волосся на пасма і нанесіть масу на шкіру голови. Залишки розподіліть по всій довжині волосся. Надіньте на голову поліетиленовий пакет, утеплите вовняною хусткою або махровим рушником. Через 40-50 хвилин промийте волосся відповідним шампунем і обполосніть підкисленою водою.

Морквяний шампунь: змішайте жовток, 20 г рослинної олії, 20 г лимонного соку і 4 ст. ложки морквяного соку. Добре збийте і вимийте волосся сумішшю замість шампуню.

Добре зміцнює ослаблене волосся сокова маска. Візьміть по 2 ст. ложки капустяного і персикового соку і змішайте з сирим яєчним білком, 20 г коньяку і 20 г меду. Гребінцем з тупими широкими зубами розподіліть суміш по всій довжині волосся і укутайте поліетиленом, поверх утеплить рушником. Через 2 години вимийте волосся шампунем. Маску роблять раз на тиждень протягом 2-3 місяців при сильному випаданні волосся.

Натуральний шампунь для жирного волосся: у невеликій кількості води розчиніть 2 ст. ложки сухої гірчиці, теплою водою доведіть об'єм суміші до 1 літра. Розчином мийте голову замість купленого шампуню.

Від лупи суцільні незручності ...

Спробуйте простий засіб для боротьби з нею. Очистіть і наріжте скибочками 1 кілограм столового буряка, складіть в 3-літрову банку і залийте 1,5 літра холодної води. Банку поставте на підвіконня на кілька днів, поки не з'явиться зелена цвіль. Процідіть буряковий настій через подвійний шар марлі і використовуйте для ополіскування волосся після миття.

Нітрохи не гірше дорогих спеціальних засобів допомагає впоратися з лупою бальзам з насіння петрушки, який діє ефективно на стан волосся. Залийте насіння петрушки рослинною олією у співвідношенні 1:5, поставте суміш на водяну баню і нагрівайте 30 хвилин. Масу остудіть, процідіть і бальзам готовий. Втирайте в шкіру голови за 2-3 години до миття волосся, попередньо не забудьте його прогріти. Процедуру робіть через день протягом місяця. При необхідності курс лікування можна повторити через пару тижнів.

Допоможуть банани

У догляді за волоссям активно застосовуються банани. Їх м'якоть можна використовувати як для сухого, так і для жирного волосся.

Якщо воллосся страждає зайвою сухістю, підживити їх банановою маскою. Банан очистити, покладіть в емальований посуд і розімніть вилкою. Додайте збитий жовток, 2 ст. ложки сметани і 1 ч. ложку меду. Все перемішайте і перед миттям голови нанесіть на волосся і шкіру голови. Витримайте 40 хвилин, тримаючи голову в теплій пов'язці. Вимийте голову шампунем, обполосніть підкисленою водою - після таких процедур волосся стане м'яким і блискучим.

Для жирного волосся корисна така маска. Очистіть великий зрілий банан, пропустіть через м'ясорубку шкірку від плоду, а сам плід розімніть вилкою. Все змішайте, додайте 2 ч. ложки лимонного соку, перемішайте. Нанесіть суміш на голову таким чином: поставте перед собою дві посуду: в одному повинна бути отримана суміш, а в іншій свіже молоко. Спочатку за допомогою тампона нанесіть на шкіру голови і по довжині волосся молоко, потім так само бананову масу, пов `яжіть голову теплою хусткою і через 3-40 хвилин вимийте волосся м'яким шампунем. Волосся придбають еластичність, м'якість і ніжність.

Компрес для жирного волосся

1 яєчний жовток збити з 2 ч. ложками коньяку, суміш втерти в коріння чистого волосся відразу після їх миття. Покрити голову поліетиленом, зверху утеплити рушником. Через 15-20 хвилин змивають теплою водою.

Для зростання і зміцнення волосся велике значення має масаж

Шкіру біля коріння волосся масажуйте подушечками пальців раз на тиждень. Це приводить в рух шкіру голови і стимулює циркуляцію крові. Виконуючи масаж, міцно притисніть пальці до шкіри біля коріння волосся і зробіть руху вперед і назад по колу, не зрушуючи при цьому пальці з місця. Такі руху рекомендується повторювати на всіх ділянках шкіри голови. До речі, важливе значення для хорошої циркуляції крові, яка живить волосяний покрив голови, впливає на ріст волосся, має йод. Фахівці встановили, що тривала недостача цього елементу може призупинити ріст волосся і сприяти їх випадіння. Тому не забувайте включати у свій раціон морепродукти, в яких міститься йод.

Маленька хитрість для тих, хто не може відмовитися від начосу. Якщо після розчісування ви відчули, як всохла шкiра голови, зробіть просту вправу. Нахиліть голову вперед і подушечками пальців помасажуйте шкіру біля коріння волосся. Це допоможе посилити кровообіг.

Укладання

Для укладання волосся можна використовувати не тільки небезпечну «хімію». Наприклад, сік лимона (пів-лимона на склянку води) робить м'які волосся слухняним і надає їм блиск. Інше хороший засіб - житній хліб: замочіть в окропі, настоюйте 2-3 години, процідіть і сполосніть волосся перед укладанням. Замість гелю чудово тримає укладання (особливо на короткому волоссі) відвар насіння льону.

Щоб не електризувалися

Щоб позбутися від наелектризованість волосся, необхідно після миття, злегка підсушивши, розподілити на них тонкий шар пінки, а на сухі - гелю. У них містяться антистатичні складові. Якщо немає можливості нанести ці препарати, можна просто пригладити волосся мокрими руками.

Щоб волосся не електризувалося, рекомендується розчісувати їх дерев'яною масажною щіткою, щіткою з натуральної щетини або дерев'яним гребінцем, не використовувати пластикові гребінці.

Маленька порада: щоб волосся не електризувалося, перед розчісуванням нанесіть на щітку кілька крапель трояндової чи лавандової олії, які не тільки додають волоссю красивого блиску, але і є відмінним природним антистатиком.

Вправа для зміцнення волосся

Такі корисні вправи прийшли з китайської медицини. Щоб зміцнити волосся, регулярно виконуйте нескладні дії: великий палець правої руки притисніть до основи мізинця, великий палець лівої руки- до основи вказівного пальця. Потримайте так пальці протягом 3-5 хвилин.

Інна ІНІН
Переглядів: 3966 | Додав: Andijker | Теги: причёски во львове, новорічні зачіски, зимові зачіски, новогодние прически | Рейтинг: 2.0/5
Всього коментарів: 1
1 люда пронишин  
0
ніколи не ополіскуйте волосся водою з соком лимона! це просто жах волосся злипається .робиться жорстким як якась солома а точно не еластични та прямим.це вже провірено.

Ім`я *:
Email *:
Код *: