Форма входу
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Block title



Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Волосся взимку: догляд та турбота
11:42
Волосся взимку: догляд та турбота

Волосся взимку: догляд та турбота

Волосы зимой: уход и забота

У холодну пору року ми використовуємо особливі косметичні засоби, які не підходять для весни або літа. Волосся - не виняток, і доглядати за ними взимку слід з особливою увагою. У цій нелегкій справі вам допоможуть наші поради, а косметичні засоби перетворять щоденну рутину в приємне проведення часу.

Зимовий тип волосся. Щоб правильно підібрати косметичні засоби, необхідно уявляти, що ж потрібно нашому волоссю взимку. Головна небезпека - сильні перепади температури. На морозі кровообіг шкіри голови сповільнюється, тому волосся недоотримують поживні речовини. У натопленому ж приміщенні повітря стає дуже сухим, буквально як в пустелі, тому волосся вмить висушується. Якщо при невеликих перепадах температур волосся пристосовуються до змін навколишнього середовища, то при-25С на вулиці і +21 С у офісі фізіологічні процеси не встигають підстроюватися під навколишні умови. У результаті волосся отримує менше живлення і недостатньо зволоження, стає більш уразливим. Щоб не травмувати волосяні стрижні, взимку необхідно використовувати м'який шампунь, підібраний за типом вашого волосся. Цікаво, що з настанням зими тип волосся може змінюватися, тому не вірте звичним засобам, підберіть те, що актуально в даний час.

Живильні маски можна приготувати і в домашніх умовах, причому компоненти слід підбирати з урахуванням особливостей вашого волосся.
  • Рецепт для живлення сухого волосся і нормалізації кровообігу: 1 ст. ложка касторової олії, 1 ст. ложка оливкової олії. Ввітріть маску в шкіру голови і оберніть теплим рушником. Змивайте маску за допомогою шампуня, а потім використовуйте кондиціонер.
  • Рецепт для "втомленого" волосся: заваріть на півстакана води 1 ст. ложку квіток ромашки, процідіть відвар через марлю. До квіткам додайте 1 ст. ложку масла жожоба і пів чайної ложки рослинної олії (оливкової, соняшникової). Ретельно перемішайте, розподіліть на волосся по всій довжині, через 7-10 хвилин промийте волосся з шампунем.
  • Поживна маска для жирного волосся: змішайте яєчний жовток, чайну ложку рослинної олії і додайте декілька крапель касторової олії. Нанесіть на волосся і шкіру голови перед миттям, витримаєте 20 хвилин, потім вимийте волосся з шампунем і кондиціонером.

Ця настирлива лупа. Лупа утворюється в результаті відмирання і злущення верхніх шарів шкіри голови, але взимку ця "бiда" стає просто нестерпною. Найчастіше в холодну пору року лупа виникає через тривале носіння головного убору, а також з-за перепадів температури. Розрізняють два види лупи: суху і жирну. На сухій шкірі голови лупа виникає через пересушування клітин, коли між ними порушено зчеплення. Суха лупа зазвичай лежить вільно, у вигляді дуже дрібних лусочок, схожих на білу пилок. Така лупа не викликає випадання волосся, приносячи лише естетичну неприємність. Для догляду за волоссям в цьому випадку слід використовувати шампунь для сухого волосся (поєднуючи з кондиціонером для сухого волосся). Щоб усунути суху лупу, стануть в нагоді рослинні олії: рицинова, реп'яхову та інші. Вони обволікають волосся, насичуючи його вітамінами, а також відновлюють цілісність шкірного покриву. Гаряче масло-баня. Регенератор для сухого, ламкого і нормального волосся - це коктейль з рослинних олій, який попередить появу лупи, усуне лущення шкіри голови, додасть волоссю блиск і пружність.

Волосся під шапкою. Підібрати головний убір також складно, як і хороший косметичний продукт. Якщо форма та розміри шапки - справа особистого смаку, то волосся пред'являють вимоги до якості зимового головного убору. Перш за все, він повинен дозволяти волоссю "дихати": краще всього, якщо шапка або шарф виконані з натуральних матеріалів. Вони підтримують теплообмін між внутрішнім вмістом і зовнішнім середовищем, тому волосся не будуть "паритися" під шапкою. Крім того, при вході в тепле приміщення, головний убір краще знімати, щоб захистити коріння волосся від перегрівання. Якщо ця вимога не виконана, то коріння волосся швидко жирнiє, а кінчики, навпаки, висушуються. Щоб зберегти свіжість і чистоту волосся при носінні головного убору, використовуйте засоби по догляду на водній основі.

Наостанок зазначимо, що крім косметичних засобів, для краси волосся важлива і повноцінна дієта. Взимку, при недоліку сонячного світла наш організм перестає виробляти вітамін Д, в результаті волосся втрачають силу і випадають. Щоб підтримати утворення вітаміну Д, в харчовий раціон необхідно ввести молоко, вершкове масло, яєчний жовток, бобові. Крім того, для здоров'я волосся уникайте насичених тваринних жирів, надлишку солодкого або дуже гострої їжі. Зверніть увагу на легкий білок (рибу, птицю), адже він постачає будівельний матеріал для нашого волосся. Аби підтримати їх жвавість і блиск, не відмовляйте собі в свіжої зелені, овочах і фруктах.

Джерело © http://www.greenmama.ua

Переглядів: 1279 | Додав: Andijker | Теги: модельна стрижка, перукарня у львові, креативна стрижка, салон краси у львові, дитяча стрижка, вечірні зачіски, жіноча стрижка, весільні зачіски | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: