Форма входу
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Block title



Головна » 2010 » Липень » 9 » Що скажуть нігті про ваше здоров'я
10:50
Що скажуть нігті про ваше здоров'я
Що скажуть нігті про ваше здоров'я?

2 червня 2010, 09:20, Яна Танк (Джерело: WDay.ru)

Існує повір'я, що білі крапки на нігтях з'являються до успіху, а смужки - pic.123598.4.250x304.jpgдо подарунка. Однак лiкарi такої думки не поділяють. Зате за зовнішнім виглядом нігтів можуть запросто визначити стан здоров'я.

Вивчаємо форму і рельєф

Перш за все колір: здорові нігті мають приємний рожевий відтінок. А ось неприродна жовтизна говорить про слабку печінку, а то й зовсім про жовтяницю. Яскраво-червоне забарвлення натякає, що настав час перевірити кров, швидше за все, у ній присутній надлишок червоних кров'яних тілець. Ніжна голубувата гама, на жаль, не говорить про шляхетне походження, але вказує на проблеми з серцем. Якщо ж колір нігтів став білим, можливо, почалася анемія.

Втім, жовтуватий відтінок - звичайна справа для дівчат, які так і не змогли розлучитися з сигаретою. Найчастіше це прямий наслідок шкідливої звички. Подібний сюрприз може піднести неякісний лак для нігтів і навіть ліки (наприклад, тетрациклін).

Поперечні борозенки: вказують на погане харчування або хронічні хвороби. Цілком можливо, що нігтям не вистачає вітаміну РР (ніацину), від якого залежить робота травного тракту та нервової системи. Заповнити нестачу цінного мікроелемента можна за допомогою зернового хліба, парного м'яса, бобових і гречаної крупи.

При порушеннях в роботі шлунково-кишкового тракту вітамін РР може погано засвоюватися. Тоді без додаткової допомоги лiкарів не обійтися.

Білі крапки: можуть говорити про нестачу кальцію. Включіть до свого меню молочні продукти, абрикоси, креветки, огірки, морську капусту і кунжут. Повністю засвоїти кальцій допоможе вітамін D. Відвідаєте свого гінеколога: білі крапки на нігтях можуть свідчити про гормональні збої.

Повільне зростання: може бути наслідком хронічного стресу. Нервозність не приносить користі: викликає спазми судин, погіршує (або підсилює) апетит. Стресу піддається весь організм, і нігті реагують не останніми. Забезпечте їм додатковий догляд. Робіть маски, частіше наносите поживні креми і використовуйте засоби для посилення зростання нігтів, наприклад, Pro-Tech System від INM. До його складу входять штучні протеїни, які стимулюють зростання нігтьової пластини.

Ламкість і розшарування: результат нехтування господарськими рукавичками під час миття посуду та прибирання. Запобігти розшарування нігтьової пластини допоможе олія для нігтів і кутикули, наприклад, Premium Cuticle Oil від INM. Воно зводить до мінімуму можливість травми крихкої нігтьової пластини при манікюрі, оскільки благотворно діє і на кутикулу, пом'якшуючи і розгладжуючи її.

Для поліпшення стану нігтів включіть в раціон холодець і заливне, тобто продукти, до складу яких входить натуральний желатин, - у ньому маса цінних мікроелементів, корисних не тільки для нігтів, але також для суглобів і кісткової тканини. Можна побалувати себе желе, зефіром, мармеладом та іншими десертами, що містять агар-агар. Цей порошок, що отримується з бурих морських водоростей, має такі ж переваги, як і желатин.

Основні показники

Великі, виступаючі, занадто опуклі - слабке серце і легені, підозра на туберкульоз.

Занадто увігнуті - недолік заліза. Їх володарю протипоказаний алкоголь.

Короткі плоскі нігті - захворювання серця, підвищена чутливість до задухи, швидка стомлюваність.

Великий розмір лунули (півмісяця, розташованого біля основи нігтя) - тахікардія.

Відсутність лунули - невроз серця.

Плоскі викривлені - астма, бронхіт.

Сплющені, кришаться - глисти.

Ламкі жолобки на нігті - вапняні відкладення на стінках судин.

Шари на нігті, схожі на відкладення солі, - захворювання шлунково-кишкового тракту.

Смужки і вкраплення на нігті - захворювання селезінки й тонкого кишечника.

Нігті трикутної форми - проблеми з хребтом і спинним мозком.

Переглядів: 1350 | Додав: Andijker | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: