Форма входу
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Block title



Головна » 2013 » Березень » 31 » ПОРАДИ ВІД СТИЛІСТА
14:38
ПОРАДИ ВІД СТИЛІСТА
Що робити, якщо у Вас посічені кінчики?

Якщо у вас довге волосся, ви, напевно, знайомі з проблемою розщеплення кінців пасм надвоє чи зовсім перетворення їх в "щітку". Дбайливий догляд допоможе вам позбутися посічених кінчиків і мати здорові блискучі локони. 

Волосина складається в основному з жорсткого пептидного ланцюга, який потім скручений разом з кератином в міцний кістяк. У здорових локонів, ця основа сильна і бездоганна. У пошкоджених - всі дефекти і нерівності оголені.

Причин розшарування кінців може бути декілька: сухі пасма, дія агресивних шампунів, використання гарячого повітря фена, прасок для випрямлення чи завивки. Занадто багато стресу, якому піддаються коси від впливу хімічних препаратів. Кінці локонів особливо уразливі до жорсткого поводження, і в результаті вони виглядають старими у всіх сенсах цього слова. Чи знаєте ви, що вік пасм які виросли тільки до плечей становить близько трьох років? Так що коси мають право бути втомленими навіть за віком.

Поради по делікатному режиму догляду

Використання шампуню і кондиціонера для пошкодженого волосся забезпечить їх поживними речовинами, які допомагають зв'язати посічені кінчики принаймні, до наступного миття. Перед застосуванням змішайте частину шампуню з такою ж кількістю води. Потім нанесіть на голову тільки біля коріння, додайте трохи води і промасажуйте до утворення піни, потім змийте. Води, що стікає з верхньої частини голови, буде достатньо для промивки всіх кіс.

Упаковка посічених кінчиків

Існує спеціальний кондиціонер, який містить силікон для обволікання кінців пасом тонкою захисною плівкою. Це тимчасове рішення проблеми. Ваша стрижка буде виглядати бездоганною деякий час. Але не використовуйте кондиціонер після кожного миття. Наносіть його через 2-3 миття, так як силіконове покриття залишається на волоссі на деякий час. Однієї або двох крапель достатньо щоб втерти в сухі кінчики.

Стрижка посічених кінчиків

Спочатку гарні новини: завдяки новітнім перукарським інструментам, все менше і менше людей мають проблеми з посіченими пасмами. Фахівці радять обрізати кінці кіс кожні 8-10 тижнів. Ваші коси будуть як і раніше рости, тому що коси відростають на 1-1,5 см в місяць, та вони будуть здоровішими і легше укладатися в зачіску.

Гребінці

Використовуйте щітку з натуральною щетиною або дерев'яний гребінець. Забудьте про дешеві гребінці чи щітки з металевими зубцями. Тримайтеся подалі від гребенів для начосу, так як начіс особливо грубо діє на пасма.

Способи позбавлення від посічених кінчиків волосся  

1. Кератинове лікування, отримане в салоні, обіцяє відстрочку даної проблеми на шість місяців. Під час цієї терапії перукар розгладжує кожен волосок з використанням тепла і спеціальної рідини. В результаті локони виглядають здоровими і гладкими. Єдиним недоліком такого лікування є висока ціна процедури.

2. Багато стилістів пропонують стрижку гарячими ножицями. Цей метод ефективний, тільки якщо він використовується регулярно.

3. Якщо це можливо, тимчасово відмовтеся від сушки локонів за допомогою гарячого повітря фена і використання прасування або термобігуді. Застосування цих приладів для укладання сприяє зсиханню пасм і появі посічених кіс.

4. Ставтеся до своїх пасм з ніжністю і турботою, особливо коли вони мокрі. Замість того щоб енергійно терти їх після миття, злегка відіжміть вологу рушником і дайте їм вільно висохнути.

5. Допомогти волоссю в домашніх умовах можна, використовуючи дуже корисні легкі масла солодкого мигдалю, макадамії, жожоба, горіхів і арганії. Просто розтерши кілька крапель олії між пальцями, ніжно масажуйте ними розщеплені кінці волосся.


Авторка - Світлана Дяченко

Переглядів: 905 | Додав: Liana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: