Форма входу
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Block title



Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Нігтик до нігтикa
05:33
Нігтик до нігтикa

Нігтик до нігтикa


Уход за ногтями весной    Ми іноді навіть не знаємо, за що братися в першу чергу. Якщо вся увага зосереджуємо на волоссі, то частенько починає лущитися і червоніти шкіра. Якщо замислюємося про зайві кілограми на талії і стегнах, то абсолютно випускаємо з поля зору расслоившихся нігті ...

Втім, з нігтями начебто простіше - завжди можна замаскувати вади шаром лаку пояскравіше і міцніше. Ось тільки одна біда: і без того пошкоджені сезонними проблемами нігті під товстим шаром лаку переживають додатковий стрес і через якийсь час помстяться ще більшими проблемами, аж ніяк не поліпшивши зовнішній вигляд.

Так як же бути? Адже багато фахівців у області жіночої краси вважають: перше, на що звертають увагу сторонні люди, - це якраз наші ручки. На що ж можна розраховувати надалі, якщо з перших миттєвостей ми лякаємо їх обламаними нігтями і стирчать на всі боки задирками?

Перш за все, треба пам'ятати про те, що безліч сезонних проблем краси вирішується комплексно, при загальній підтримці організму. Для цього потрібні нормальне харчування, курс полівітамінів, повноцінний сон, відсутність стресів (або, принаймні, щире бажання їх уникнути і знизити їх шкідливий вплив). Крім того, саме в ці дні міжсезоння варто просто-напросто поберегти себе. Якщо це стосується ваших ручок, то пошкодуйте їх і менше користуйтеся, скажімо, побутовою хімією.

Недбале ставлення до нігтиками може відгукнутися різноманітними проблемами - від суто естетичних до серйозних. Справа в тому, що нігті мають досить складну структуру, про яку багато хто з нас просто не здогадуються. Їх верхній шар складається з кератину і кальцію, середній - з м'якого кератину, внутрішній - з так званого кератину нігтьового ложа.

При неправильному догляді та відсутності необхідних поживних речовин і починається розшарування за цим трьом «поверхах». Занадто інтенсивний догляд без урахування подібної делікатної структури також може призвести до неприємних наслідків, які не замаскувати ніякими яскравими лаками.

Але подібні лиха можуть бути позасезонним, якщо ви занадто недбалі до своїх рук. А ось навесні ми стикаємося з певним набором проблем, і слід бути до цього готовим. Про одну з головних, я вже сказала - розшарування нігтьової пластини. Причина зазвичай полягає в нестачі сполучних речовин між шарами нігтя. І з такою бідою можна (і потрібно) боротися самими різними способами. Це і нормальне харчування, і дбайливе використання засобів побутової хімії (ні в якому разі не можна використовувати засоби для зняття лаку з ацетоном).

Однак існують і спеціальні косметичні засоби, які допоможуть справитися з цим досить неприємним явищем. Обов'язково використовуйте кератіновие і кальциновані основи під лак, живильні креми та ванночки.

Ще одна постійна біда - м'які нігтьові пластини - може також посилюватися з приходом весняного авітамінозу. Взагалі-то, такі неприємності обумовлені спадковістю і переслідують нас протягом усього життя. Знаючи про це (досить подивитися на руки батьків, причому не обов'язково мами), потрібно особливо дбайливо ставитися до своїх рук. У потенційно небезпечні періоди, коли організм ослаблений, небезпека збільшується. Зокрема не слід піддавати руки тривалого впливу лужних препаратів і навіть простої води.

Щоб такі нігті виглядали краще, слід використовувати так звану алмазну основу під лак, яка при висиханні робить нігті більш жорсткими. Можна також застосовувати різні кератіновие комплекси, а також здійснювати моделювання нігтьових пластин за допомогою спеціальних гелів.

Проблема, з якою боротися простіше за все, - це всім відомі задирки. Провокує їх поява сухість шкіри навколо нігтів. Своєчасний догляд, постійне зволоження і харчування шкіри легко справляються з цією проблемою.

А ось поява поперечних борозенок свідчить уже про те, що в самому організмі є якісь неполадки. Це може бути ознакою неправильного харчування, порушення обміну речовин, збоїв в роботі шлунково-кишкового тракту, хвороб крові. Так що перше, що потрібно зробити, - відвідати лікаря. З точки зору краси та естетики, тимчасовим рішенням може бути використання коригуючого гелю, який вирівнює поверхню нігтьової пластини.

Якщо ви відчуваєте, що ваші нігті з приходом весни потребують відновлення та зміцнення, для цього існує певна процедура. Перш за все, на кутикулу наносять розм'якшує засіб, підрівнюють краю, видаляють задирки. Потім необхідно провести знежирення нігтьової пластини.

Для цього існують спеціальні пилочки (до речі, інструменти для манікюру краще купувати у спеціалізованих салонах для професіоналів, це дає гарантію якості і не призведе до катастрофічних наслідків для ваших нігтиків). Цією ж універсальної пилою можна додати і форму нігтям. А в хороших салонах вам можуть запропонувати процедуру, яка дозволяє провести знежирення нігтьової пластини зсередини.

Для зміцнення нігтя наносять тонкий шар спеціальної кератінової основи. Вона може дати і лікувальний ефект, але іноді переслідує чисто естетичні цілі. Для вирівнювання поверхні нігтики наносять гель натурального або кремового кольору і потім шліфують все тієї ж універсальної пилкою.

Тільки після цього наносять безпосередньо зміцнювальний засіб, який до того ж маскує істотні дефекти - борозенки, цятки. Залежно від ваших подальших інтересів, такі кошти можуть бути або матовими, або глянцевими.

В кінці відновної процедури на шкіру навколо нігтів можна нанести зволожуючий або живильний крем, який збільшить її еластичність і дозволить на якийсь час забути хоча б про задирках. Фахівці рекомендують, щоб до складу цих препаратів входив екстракт листя гінгко білоба. Це рослина з південно-східної Азії вже багато століть використовується в традиційній китайській медицині. Воно має заспокійливі, що омолоджують, відновлюють еластичність, антиоксидантними властивостями.

І останнє. Вважається, що у дорослої людини ніготь відростає у середньому на 0,5-1,2 мм за тиждень. Так що подібні процедури повинні стати для вас звичними і постійними.

Ліза ФЕДОРОВА
Переглядів: 1170 | Додав: Andijker | Теги: гелеве нарощування, нейл-арт, манікюр, френч-манікюр, нарощування нігтів, nail-art у львові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: