Форма входу
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Block title



Головна » 2013 » Жовтень » 15 » КОЛОРУВАННЯ
16:05
КОЛОРУВАННЯ

Колорування волосся в п’яти питаннях і відповідях (+ фото)

Чим колорування волосся відрізняється від фарбування в один колір або мелірування? Чи можна зробити колорування самостійно? Які препарати використовуються при колорування? У цій замітці — відповіді на найбільш поширені питання про популярною перукарні послузі.



Що таке колорування волосся? Чим воно відрізняється від мелірування?
Колорування — це професійна методика фарбування волосся, при якій майстер використовує кілька (від 2 до 10-15) відтінків, зазвичай близьких один одному по тону . При колорування волосся поділяються на зони, зони — на пасма, і кожна пасмо забарвлюється окремо певним кольором. При колорування може бути оброблена вся маса волосся або ж її частину. При повному колорировании натуральний відтінок шевелюри повністю заміщається і змінюється, при частковому природний тон «бере участь у грі» — тони фарби підбираються під нього для гармонії або контрасту. У мелірованії використовується інший принцип: окремі пасма фарбуються в один колір або освітлюються. Тому термін «кольорове мелірування» має на увазі не що інше, як колорування.

У чому перевага колорування?
Колорування волосся дозволяє надати зорову пишність і обсяг тонким волоссю, підкреслити структуру складної стрижкиабо зробити більш ефектною просту . При бажанні контрастне колорування може бути виконано таким чином, що його носителька зможе міняти колір волосся, зачісуючи пасма на одну або іншу сторону.
Ця техніка дуже затребувана при необхідності пожвавлення натурального кольору волосся і додання йому нюансів, тому колорування із застосуванням принципу природного переходу кольору дозволяє добитися особливо вражаючих і досить природних результатів на довгих пасмах .

Як роблять колорування?
Колорування волосся може бути поздовжнім або поперечним : при поздовжньому різні відтінки лягають на пасма по всій довжині, при поперечному майстер умовно ділить пасмо на кілька частин (від кореня до кінчика) і завдає тону від темного до світлого, так, що перехід виходить градієнтним, м’яким . Багато майстрів вважають поперечне колорування найбільш прогресивним — воно вимагає більшого професіоналізму і смаку від колориста і, крім того, забезпечує довговічний результат, так як, відростив, темна прикоренева частина волосини не утворює різкої межі з пофарбованої областю.

У роботі фахівці використовують різні барвники: від осветляющих і стійких, до Напівстійкі і тонуючих . Враховується і початковий стан волосся: чи були вони пофарбовані або Меліровані раніше. Креативне колорування з використанням екстравагантних квітів нерідко виконується змивається, барвниками : так можна приміряти «дикий» імідж на обмежений час, наприклад, у відпустці або перед рок-концертом.
Якісне красиве колорування неможливо зробити самостійно в домашніх умовах, не варто й намагатися. Більш того — його успіх і привабливість цілком залежать від компетентності і умінь перукаря. Чим тонше і більш невловимими перехід від одного відтінку до іншого, тим більш якісно виконаним вважається колорування .

Яке колорування підійде мені?



Якщо основна мета — зробити тонкі «плоскі» волосся більш привабливими, краще діяти в межах натуральної гамми .Оптимальна кількість відтінків — від 3 до 10. Більше на тонких волоссі просто «не поміститься» — є ризик, що зачіска буде виглядати невиразно або навіть недоладно. Але, зрозуміло, все залежить від рівня підготовки колориста і ступеня вашої довіри йому.
Авангардне колорування з використанням яскравих і неприродних тонів (червоного, синього, фіолетового, зеленого) відмінно доповнює креативні стрижки та дарує «друге дихання» класичним . Невеликі, але яскраві штрихи здатні перетворити гладкі довге волосся або звичайний «боб» на справжній витвір мистецтва, яке буде приковувати до вас загальну увагу, де б ви не опинилися.
Якщо від природи ви блондинка , то, залежно від відтінку шкіри і очей, ви можете вибрати колорування в теплих медово-полунично-рудуватого тонах, або ж «охолодити» зачіску попелястими пасмами, аж до морозно-каштанових.Каліфорнійське (американське) колорування імітує вигорілі на сонці волосся.
Власницям темного волосся потрібно бути готовими до того, що для отримання помітного ефекту частину волосся доведеться освітлити. Дуже красиво виглядає червоне колорування на каштановому волоссі і платиново-попелясте — на чорних. Крім того, за допомогою колорування брюнетки можуть злегка скорегувати «масть», додавши у волосся зовсім трохи більш світлих пасм різних відтінків — це не змінить зовнішній вигляд радикально, але освіжить і омолодить обличчя.
Руденькі приголомшливо виглядають з колорування в шоколадно-кавових тонах, а також з яскраво-мідними і світлими блондірованнимі пасмами.

Яке колорування наймодніше?
Сьогодні в моді колорування тонкими пасмами , фарбувати широкі ділянки волосся в один колір неактуально. Проте майстер може запропонувати вам нанести різні відтінки барвника на різні шари волосся (від потилиці до маківки; поперечно). За умови зі грамотно підібраних і плавно перехідних відтінків таке колорування виглядає карколомно, особливо в поєднанні з каскадними стрижками: виходить, що кожній «сходинці» присвоюється свій колір або поєднання.
Крім того, для довгого волосся без чубчика дуже популярно фарбування декількох довільно обраних невеликих пасм або їх частин у різко контрастний колір — інтенсивно-прояснений або яскравий (див. заголовне фото і фото Джулії Робертс).

При креативному фарбуванні нерідко використовуються трафарети, що дозволяють намалювати на волоссі справжній візерунок .

Джерело матеріалу
жіночий журнал Charla.ru
Переглядів: 2793 | Додав: Liana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Ната  
0
Полезная и нужная информация, возьму на вооружение!!!) Видела еще здесь прикольные прически мастер класс - atsunset.ru

Ім`я *:
Email *:
Код *: